Кои обувки са подходящи за спорт

Все повече българи спортуват и този факт може само и единствено да ни радва. Тренировъчните зали са пълни със всякакви хора, които се грижат за собственото здраве. В тази статия ще ви разкрием какви дамски обувки в bg-look.com е препоръчително да изберете, според спорта, който тренирате.

Тичане
Независимо дали тичането се извършва навън или в зала, маратонката е задължително да е стабилна. Ако имате нисък свод, то обувките за тичане трябва да имат твърда, плътна пета и допълнително подсилени при свода, за да ви осигурят допълнителна опора. Тичате ли по неравен терен, изкачвате ли наклони и стъпвате ли по камъни, ви препоръчваме подметката ви да е с дебел и солиден грайфер. Нашумялото босо тичане придобива голяма популярност, но този спорт не е за аматьори.

Фитнес
Вариантите са няколко. За тренировки с малки тежести подметката на спортните обувки трябва да бъде тънка. Но за големи тежести подметката трябва да е удобна, стабилна и леко малко повдигнта в при петата.

Обувки за игрища
Този тип обувки се отличават със шипове на подметките, които осигуряват за да осигурят подвижност и устойчивост на играчите, когато правят резки завои .

Скуош и тенис
Обувки, подходящи за тенис и скуош, леки и изрязани под глезените. Подметката трябва да е гладка, тънка и бяла на цвят, тъй като другите цветове оставят следи по настилката.

Волейбол
За обувки за волейбол са подходящи всички, които са леки и имат гумена подметка, която не позволява на играчите да се плъзгат по терена.

Баскетбол
Има няколко специфичности за обувките за баскетбол – височината в областта на глезените е абсолютно задължителна, за да пази глезените; подметки със система, която обира вибрациите от постоянните скокове и тичане на играчите на терена.

Публикувано в Онлайн магазини с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.