Напитки, свалящи високото кръвно

Има два големи рискови фактора, причиняващи високото кръвно налягане, които са извън Вашия контрол: възраст и наследственост. Но какво можете да контролирате? Всичко останало – следването на разумен начин на живот, спортуване, намаляване на приема на натрий и яденето на здравословна храна.


Ако вече правите тези неща, сте на прав път. Пациентите с високо кръвно обаче трябва да наблюдават не само храната, но и напитките, които пият. Има 6 такива, които могат да спомогнат за понижаване на кръвното, особено ако са комбинирани със здравословна диета и редовни упражнения. Ето и какви са те:

1. Нискомаслено мляко.
Недостигът на калций отдавна се свързва с повишаване на кръвното налягане, а липсата му води до обратното. Приемането на калций спомага за понижаване на кръвното. Важно е да изберете правилното мляко, за да постигнете възможно най-добри резултати. Нискомасленото мляко е по-богато на калций от пълномасленото. По-ниското съдържание на мазнини на практика помага за по-лесното абсорбиране на калция. Като част от ежедневния режим, можете да консумирате повече нискомаслени продукти, за да понижите кръвното си.

2. Сок от цвекло
Цвеклото е добър източник на калий, полезен за регулиране на кръвното налягане. Според учени една или две чаши сок от цвекло ежедневно може да намали кръвното налягане много бързо (в рамките на час след консумацията им) и значително.

3. Чай от хибискус
Хибискусът съдържа биоактивни съставки, които работят ефективно за понижаване на кръвното налягане.

4. Сок от нар
Сокът от нар също съдейства за понижаването на кръвното. Според някои изследвания редуцира артериалната плака и подобрява кръвопотока към сърцето. Препоръчва се пиенето на такъв сок всеки ден.

5. Сок от червена боровинка
Червените боровинки и сокът от тях имат много мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които помагат на организма да се предпази от наранявания в кръвоносните съдове. Сокът от червена боровинка може да помогне да се намали кръвното налягане чрез разширяване на кръвоносните съдове и увеличаването на кръвопотока. Освен това червените боровинки са отличен източник на понижаващия кръвното витамин С.Няма стандартни препоръки за това какво количество сок от червена боровинка трябва да се пие ежедневно, но е добре да се има предвид като средство за сваляне на кръвното.

6. Вода
Водата в умерени дози е важна за общото ни добро здравословно състояние. Дехидратацията води до свиване на кръвоносните съдове. Разбира се и прекаленото пиене на вода не е подходящо, защото пък може да доведе до покачване на кръвното.

Всички тези напитки са достатъчно достъпни в нашето ежедневие. Затова не се колебайте да ги консумирате, ако страдате от високо кръвно. Това, в комбинация с често мерене на кръвното с маркови апарати (кликнете тук, за да видите маркови такива ) със сигурност ще Ви помогне да се почувствате по-добре. Следенето на стойностите му и свалянето на кръвното по естествен път, ако това е необходимо, са ключови за преодоляването на проблема.

Публикувано в Хранителни добавки с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.